Pörög az Amazon elektromos furgonjának tervezése!

0

Tavaly szeptemberben robbantotta a hírt az Amazon, hogy egy 100 ezer darabos, elektromos furgonokból álló flottát rendelt meg a Riviantól! Az Amazon választása nem véletlen, hiszen 2019 februárjában a webáruház bejelentette, hogy 700 millió dollárt fektetett Amerika új feltörekvő e-autómárkájába, így eljött annak is az ideje, hogy élvezze annak gyümölcsét. A megrendelés tényét maga az Amazon alelnöke, Dave Clark jelentette be Twitter csatornáján:

Az első fecskék 2021-ben jelenhetnek meg. A megrendelt 100ezer darabból 10ezret 2022-ig, míg a maradék 90ezer darabot 2030-ig kell a Riviannak leszállítania! Másrészt erről a furgonról eddig nem nagyon tudott senki sem, teljes titokban fejlesztették. Egyelőre semmilyen adat nem tudott a furgonokról. Ám a tervezés munkálatai nem álltak le, hiába nem jött semmi hír a furgonokról hónapok óta. A következő videót nézve azonban fel sem merülhet a nézőben az, hogy tétlenkednének az illetékesek:

A vállalat azt a most még hihetetlennek tűnő vállalást vallja sajátjának, hogy 2040-re 100%-ban szén-dioxid kibocsátás mentesen tudjon működni! A megrendelt elektromos furgont már legalább 2 éve tervezgeti és csiszolgatja az Amazon, így a Riviannak már csak valóra kell váltania az elvárásokat:

Az eddigi információk egy csokorba gyűjtve angolul is elolvashatók az Amazon új blogbejegyzésében!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!