Hirdetés

Ismét egy szimbolikus lépést tesz a Tesla a legendás német autógyártás felé, hiszen az európai Gigafactory berlini helyszínválasztása után a kontinens legnagyobb Supercharger állomása is az ország területén belül fog elkészülni. Valljuk be, azért ez is egy szimbolikus lépés valamilyen szinten.

Az újdonság pedig az A3/A46 autópálya Hilden melletti csomópontjánál fog felépülni, Roland Schüren péksége területén. Csak még érdekesebbé teszi a híreket az, hogy a szintén villámtöltőkkel foglalkozó holland Fastned is kiszemelte magának ezt a környéket! Ők 11 darab 175 kW-os villámtöltővel készülnek!

A helyi médiumok értesülése szerint a Tesla projektje annyira előrehaladott állapotban van, hogy február 14-től már a helyszínen üzemel majd egy 1 MW-os transzformátorállomás és 16 Supercharger töltőoszlop. Sőt, ez még csak a kezdet, hiszen a kivitelezési munkálatok végére itt 40 SuC töltő fog állni, ráadásul mindegyik V3 lesz! Az információk hivatalosan még nem kerültek megerősítésre a Tesla részéről, csak a pékség tulajdonosa, Roland Schüren áradozott a jó hírekről, akinek a tulajdonában áll a terület.

Az úr egyébként nagyon is jól ismeri az e-autózást, hiszen jelenleg is ő üzemelteti Németország egyik legnagyobb, magánkézben működő töltőállomását Hildenben. Továbbá maga is elektromos járműveket használ a pékség áruinak kiszállításához. Schüren úr azonban nem áll meg itt. Szintén erre a 12 ezer négyzetméteres területre tervez létrehozni egy AC töltőkkel felszerelt állomást is, ahová 5 irodaépület, kávézó, bisztró és pékség kerül megépítésre. Utóbbi veszteséghőjét az épületek fűtésére használnák fel, valamint egy olyan vertikális kert fűtésére, ahol helyben felhasználható saláták és bogyós gyümölcsök nőnének, a pékség számára. A szükséges energia nagy részét napelemekből és két szélturbinából fedezné Schüren úr. A komplexum már fent van a Facebookon is “Ladepark Kreuz-Hilden” néven!

A töltők kivitelezési munkálatai a Tesla és a Fastned részéről is 2020 májusának végére fejeződnek be, míg a második fázis a kibővítéssel 2020 telére. A fent említett irodaépületek és kiszolgáló létesítmények a harmadik fázis részét képezik, 2022 végére!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/