Az elektromos autók a modern autóipar úttörői. Egy-egy Tesla megjelenése több százezrek érdeklődését kelti fel, szinte már a csapból is az elektromos autók folynak. Mindeközben sok klasszikus gyártónak nem sikerül tartania az iramot. Persze a változás állandó, sokaknak még is fájdalmas, hogy ezek a presztízses márkák sokszor már nem tündökölnek a régi fényükben, pedig valamikor ők tartották lázban az autóipart és az ő modelljeik számítottak innovatívnak.

Hirdetés

A WhoCanFixMyCar most hat darab ilyen jól ismert modellt gondolt újra, egy kis csavarral. Nem csak simán egy villanyosított autót képzeltek el, megtartva a vonásokat, de modernizálták is azokat egy kisség talán extrém módon.

Vannak, akik szerint ezen klasszikusok elektromosítása egyenesen istenkáromlás, de vannak, akik szerint csak így lehetséges az, hogy az utakon tarthassuk őket.

A következő képek talán fokozottan istenkáromlásnak tűnhetnek mivel a csapat szinte az alapokól építette újjá az autókat és csak a főbb vonásokat hagyták meg azokból, változó sikerrel, azonban mindenféleképpen érdekesen.

  • Aston Martin DB5

Ettől az autótól nem is állnak olyan messze a technológiai fejlesztések, hisz ezt az autót nem más használta, mint James Bond, a 007-es ügynök. 1964-ben a Goldfingerben jelent először és onnantól kezdve neve összenőtt a sorozatéval és a különböző kütyükkel.

  • Bugatti Type 57 SC Atlantic

A Jean Bugatti által megalkotott autóból mindössze 710 darabot gyártottak, 1934-1940 között. A ma már szokatlannak tűnő forma újragondolva igazán extravagáns megjelenést eredményez, így kicsit olyan, mint Batman autója.

  • Jaguar E-Type

A Jaguar E-Type a maga korában igencsak innovatív volt. Egyszerre volt sportos és elegáns, megfizethető, viszont a teljesítménye is kimagasló volt. Nemrégiben bukkantak fel hírek arról, hogy gyártanak belőle elektromos változatot, de végül mégsem.

  • Lamborghini Miura P400 SV

A Miura volt az első kétszemélyes, középmotoros szupersportautó, amely kialakítás azóta is megszokott az ilyen jellegű autóknál. A saját korában ez volt a leggyorsabb utcai autó. Ezek tudatában különösen várjuk az elektromos Lamborghinit.

  • Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Elegáns, gyors, nagyon gyors, azonban minden kényelmi extrát is tartalmazott, ami abban a korban létezett, mint egy igazi Mercedes. 626 lóerő, 780 newtonméter és a legendás sirály szárnyak. Ez a modell talán azoknak is ismerős lehet, akik nem jártasok az autók világában. Elektromos kivitelben sokak szívét megdobogtatná.

  • Shelby Cobra

Carroll Shelby által megalkotott V8-as, csővázas, izomautó az angol roadsterek mintájára, az utcai kivitelek végsebessége több mint 300km/h volt és egy igazi klasszikussá vált. Ez az újra gondolt verzió pedig hát… mindenki döntse el maga.