A nemrégiben leszállított első kínai Model 3 darabok alapján a Tesla felhasználók megállapították, hogy az olcsóbb kínai munkaerő és a kínai gyártás nem befolyásolta negatívan a végleges termék minőségét.

Hirdetés

Ray4Tesla, Model S és Model X felhasználó Twitteren megosztott képei alapján elmondható, hogy a kínai Teslákon is tökéletesen legyártott és igazított panelek és burkolatok szerepelnek. A képek alapján tehát a kínai Teslák esetében sem lehet panasz az autó minőségére, legalábbis ami a külső összeszerelést illeti.

Amennyiben a Shanghai Gigafactory 3 továbbra is a fentebb említett magas minőséget tudja biztosítani, a Tesla számára egy valóságos aranybánya lesz, mivel alacsonyabb gyártási költség mellett is meg tudják tartani a minőséget, ezzel pedig nagyobb nyereségre tesznek szert és gyorsan bekerülhetnek a világ legnagyobb autógyártói közé.

A Shanghai gyár magas minőségű termékek előállítása nem csak a felhasználóknak jó hír, hanem a Teslának is mivel ezzel a felhasználói elégedettség mellett növelni tudják a másik két gyáruk teljesítményét is. A Tesla jól ismert arról, hogy nagyon nagy figyelemmel követik a felhasználóik kéréseit és panaszait, így nem meglepőek azok a vélemények sem melyek szerint a most legyártott kínai Model 3-k minősége még az eddiginél is jobb lett. Értelemszerűen a Tesla folyamatosan azon fog dolgozni, hogy javítsák az autóik minőségét és minden olyan fejlesztést végrehajtsanak amit a felhasználók elvárnak a cégtől.

A gyártás első ütemében az ilyen magas minőség pedig nem csak azért jelent jó hírt mert a kínai piacra szánt autóik iránti elégedettség is hasonlóan magas lesz, hanem azért is mert emiatt a tervezettnél jóval hamarabb elindulhat a Model Y gyártása. Ezzel az ambiciózus tervvel pedig a Tesla még jobban bebiztosíthatja a helyét a kínai autópiacon és a világ többi részén is.

Elon Musk, a Tesla CEO-ja pedig nem csak a Model Y esetleges előrehozott megjelenését, hanem egy kínai R&D (kutatás és fejlesztés) központ létrehozását is bejelentette, ami majd a jövőben megtervezi a kínai-Teslát és egyéb járműveket melyeket nem csak Kínában hanem a világ többi részén is elérhetővé szeretnének tenni.

A kínai központú Chuancai Securities cég felmérései alapján a Tesla a jövőben az autóban felhasznált alkotóelemek és alkatrészek házon belüli legyártásával tovább növelheti a profit kulcsát. Becslésük szerint jelenleg a kínai Teslák 35%-os hasznot termelnek a Teslának.

A Model 3 alkatrészek házon belüli legyártása további 10-20%-al csökkentheti a költségeket. Amennyiben ez sikerül, a kínai Tesla eladása után szerzett nyereség jóval meg fogja haladni a 35%-ot, ami már most is sokkal magasabb mint az amerikai 20%-os haszonkulcs.

Az elmúlt év decemberében, a Tesla 6 643 új autót regisztrált, novemberben pedig 5 597 autót, ez pedig 161%-os éves növekedést vetített elő.

Elon Musk kínára mint egy fontos lépcsőre tekint a Tesla életében ami egy átmenetet fog biztosítani a cégnek abban, hogy még gyorsabban tudjon betörni a világ minden piacára és a magas minőségű járműveket kínáló kínai gyár egy jó jel ebben a folyamatban, ami bizonyítja, hogy a Tesla készen áll a globális uralomra. Mindemellett a magas minőség tudatában minden bizonnyal az idei évben még több autót fog eladni a Tesla és 2020 is a Tesla éve lesz.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.