Pletykafészek: jön a tisztán elektromos Volvo XC90?

0

Meglepő sajtóértesülést olvastunk az interneten, így mindenképpen el akartuk hozni a hírt a mi olvasóinknak is. Egy Egyesült Államok-béli sajtómédium úgy értesült, hogy a Volvo már dolgozik az XC90 tisztán elektromos változatán. Plug-in hibrid modell már most is létezik belőle, Volvo XC90 T8 Twin Engine plug-in hybrid néven. Ebben a típusban egy 2000 köbcentis, turbós benzinmotor dolgozik, 320 LE teljesítménnyel, amit kiegészít egy 87 LE-s elektromos motor, összesen 376 LE összteljesítményt biztosítva a vásárlónak. Az energiát egy 11.6kWh-s akkupakkban tárolja.

Ez változhat hamarosan talán meg a The Post and Courier magazin szerint. A lap úgy tudja, hogy tisztán elektromos XC90 készülhet hamarosan a Volvo Ridgeville melletti gyárában Dél Karolinában , ráadásul a Volvo egy saját akkupakk összeszerelő üzemet is felépítene a típus gyártásának kiszolgálására. Az akkugyár átadása a hírek szerint az új XC90 debütálásával lesz egyidőben 2022 elején. Erről Dallas Bolen nyilatkozott, aki a márka észak-amerikai gyártási menedzsere. Elmondása szerint minél közelebb akarják az akkugyárat felépíteni, elkerülendő a szükségtelen logisztikai költségeket. Ez pedig a legjobban a meglévő gyár bővítésével oldható meg.

A Volvo gyára Ridgeville mellett!

Ennek értelmében a ridgeville-i gyár bővítésre kerül, 600 millió dollár értékben, ami a 2 akkupakk összeszerelő gyártósoron túl további irodák és oktatótermek felépülését is magával hozza. A dél-karolinai gyárat 2015-ben jelentették be és 2017-ben indult be oda a gyártás. Jelenleg csak egyetlen típust gyártanak itt, az S60-at, amiből az európai import egy része is származik. Ez utóbbi modellnek egyelőre tervben sincs a tisztán elektromos meghajtással szerelt változata. nem úgy mint, az XC90-é, amiből a jelenlegi modellváltozat 2014 óta van a piacokon, így akár már a következő, 2022-ben bemutatkozó generáció már magában hordozhatja a pletykált tisztán elektromos kiadást is!

A Volvónak már van tisztán elektromos verziója az XC-sorozatban, ami az XC 40 Recharge. Ha figyelembe vesszük, hogy a Volvo egy komplett elektromos termékcsaládot kíván felépíteni a Recharge név alá, akkor a pletykált XC 90 is magában hordozza ezen utótag megjelenésének lehetőségét!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!