Recharge termékcsaládként jelennek meg a jövő elektromos Volvói

0

Nincs abban semmi meglepő, ha egy autómárka (most még) külön termékvonalat épít, vagy indít el saját portfólióján belül. Elég csak a BMW i, vagy az Audi e-tron családot megnézni. A Volvo Cars is úgy döntött, még hangsúlyosabbra veszi a dolgokat elektromos járművei esetében. Az elektromos Volvo XC40 megjelenésével egyidőben beszélt erről Håkan Samuelsson, a Volvo Cars vezérigazgatója.

„Konkrét cselekvési tervek mentén alakítjuk át társaságunkat, nem szimbolikus lépésekkel.”

A vállalat konkrét célja a karbonmentes működés elérése 2040-re. Ezt elektromos járművek gyártásával és az ezzel összefüggő lépések optimalizálásával kívánja elérni a Volvo.

„Rövidtávú célunk a globális ellátási láncunk működésével összefüggő szén-dioxid kibocsájtás 25%-os csökkentése 2025-re, míg az újrahasznosított műanyagok arányának is kell érnie a 25%-os az új Volvo járművekben, szintén 2025-re. Végül a vállalat teljes működésére vetített kibocsájtást is 25%-al kell csökkentenünk, ide értve a gyártás és a logisztika területeit is.”

A Volvo pedig komolyan is veszi ezen vállalásait, hiszen ők voltak az elsők, akik kijelentették, hogy kínálatukban a belsőégésű motorok kora lejárt, a teljes átállásig pedig minden típusukból legalább hibrid verzió is elérhető lesz.
Ezen vállalások megtestesítője lesz a Recharge termékcsalád, melynek első tagja a Volvo XC40 Recharge!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!