Tesla Model 3 Full Self-Driving HW 3.0: újabb információk az átalakításról

0

Ahogy azt Elon Musk előző hónapban Twitteren jelezte: mindenki, aki, aki teljes önvezetéssel vásárolt 2.0-ás, vagy 2.5-ös hardverrel felszerelt Teslát, ingyenes kapja meg a 3.0 hardver átalakítást. A tapasztalatok között vannak negatív, és természetesen pozitív esetek is.

A TeslaJoy csatorna tartalomgyártója éppen egy videót készült felvenni az új szoftverfrissítéssel érkezett hangvezérléses funkciókról, amikor észrevette, hogy a hangvezérlő rendszer nem működik megfelelően.  Ennek következtében időpontot kért a legközelebbi Tesla szervizbe, azonban, mint a javítás során kiderült, a 3.0-ás hardver átalakítás is kivitelezhető volt az autóján, amit a javítással egyidőben el is kezdtek.

A folyamat ideális esetben 5 órán át tart, így az autójának másnapra kellett volna elkészülnie. Az átalakítás során azonban a szerelők problémába ütköztek a szükséges keretrendszer installálása közben, így az autó nem készült el időben. A késés további 4 munkanapig tartott, amiből látható, hogy ugyan a híresztelés igaz, a megfelelő autóval rendelkezők ingyen megkapják a frissítést, azonban a folyamatban van még javítani való.

A frissítés csak azok számára ingyenes, akik már megvásárolták az FSD (Full Self-Driving, teljes önvezetés) funkciót. A plusz felszereltség a 2019-es év elején 2000 $ extra költséget jelentett, év végére azonban az ára 7000 $-ra ugrott fel.

Természetesen akad olyan is, akinek meglepően jó tapasztalati vannak az átalakítással. Sofiaan Fraval éppen HEPA szűrő cserére vitte a Model S járművét, amikor szintén felmerült a hardver átalakítás lehetősége. Ebben az esetben a frissítés néhány órán belül elkészült, minden gond nélkül.

Egy másik esetben az Electric Dreams csatorna tulajdonosa az otthonából megrendelve, Mobil szerviz szolgáltatáson keresztül kapta meg az ingyenes átalakítást. A megrendelést követő napon a szerelők meg is érkeztek, és 3.5 óra alatt a teljes átalakítást elvégezték a hardveren. Ez egyezik Elon Musk korábbi tweet-jével, amely szerint az átalakítás otthonról is megrendelhető.

Összességében tehát pozitív és negatív tapasztalatok is összegyűltek a hardver frissítésével kapcsolatban, ahogyan azonban a cégtől várható, a negatív esetekből tanulva a folyamat várhatóan egyre gördülékenyebb és rövidebb lehet a jövőben.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.