Green Car Reports: A Tesla Model S az évtized autója

0

Az iparág egyik jelentős hírportálja, a Green Car Reports az 2010-es évek autójának választotta a Tesla Model S-t, ráadásul jelentős fölénnyel. A Model S minden kérdés nélkül az egyik legnépszerűbb tisztán elektromos autó, amely megalapozta a típus elterjedését.

Az autó teljesítménye és felszereltsége miatt a Green Car Reports értékelésében 2013-ban a „Legjobb megvásárolható autó” titulust is elnyerte. A modell 7 évvel később még mindig olyan jelentős és forradalmi, hogy ismét elismerést érdemelt. A Tesla Model S nem csupán a gyártót tette az elektromos közlekedés meghatározó innovátorává, mellette egy forradalmat is indított, amelynek eredménye az elektromos autók egyre nagyobb mértékű terjedése.

2014-ben egy interjúban Elon Musk jelezte, hogy a Model S kulcsfontosságú volt a cég sikerében:

„Nem gondoltam volna, hogy sikeresek leszünk, úgy véltem, hogy bukásra vagyunk ítélve. Arra számítottam viszont, hogy legalább az emberek hozzáállásán változtatni tudunk, miszerint az elektromos autók minden esetben csúnyák, lassúak, és unalmasak.”

A Model S már a 2010-es évek elején olyan paraméterekkel rendelkezett, amelyek ma is követendő példaként szolgálhatnak az iparág szereplőinek. Ilyenek többek között a 17”-os érintőkijelző, a rendszeresen kiadott szoftverfrissítés, ami az autó teljesítményét, használhatóságát és szórakoztató rendszerét is fejleszti, valamint a piacvezető akkumulátor technológia. Ezek és az ehhez hasonló tulajdonságok tartják ma is a Teslát az ipar élvonalában.

A Model S tette fel a céget a térképre, és az azóta kiadott fejlesztések és új modellek tartják rajta a mai napig. Ebben az évtizedben a Tesla kiadta sedan és SUV autóit, valamint bemutatta első pickup-ját, melyek mind meghatározó szereplői lettek a piacnak.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/