Több, mint 15 ezer Supercharger töltő üzemel világszerte!

0

A Tesa anno nagyon jól gondolta, hogy a jövőbeni sikerének egyik záloga egy kiterjedt töltőhálózat kell legyen, így már a kezdetektől elválaszthatatlan fogalom a Teslától a Supercharger (SuC), ami a vállalat saját fejlesztésű, telepítésű és üzemeltetésű villámtöltő hálózata!

A korábbi években többször is hangzott el ígéret a hálózat bővítéséről, de aztán a valóban nagy ugrást mutató fejlesztések inkább lassan, de folyamatosan zajlottak, mint ahogyan a V3 Superchargerek bevezetése is. 

Ám az utóbbi időben látványosan meglódult a telepített töltőoszlopok száma, 2019 második felében ez közel 2000 darabot jelentett, amivel együtt összesen így már több, mint 15ezer SuC oszlop várja az üres(edő) Teslákat, világszerte 1716 lokációban!

A már üzemelő töltőkről minden adat megtalálható a supercarge.info oldalon, köztük az alábbi, igen beszédes ábra is:

Ha már V3 SuC, jelenleg a legnagyobb ilyen töltőkkel felszerelt állomás Arizonában található, még építés alatt, összeköttetést biztosítandó Los Angeles és Phoenix között. Az alábbi videón a las vegasi V3 SuC-ről tekinthető meg egy kis összefoglaló

Bàr a 15 ezer töltő így is páratlan a maga nemében, Elon Musk terve már tavaly az lett volna, hogy év végére 18 ezer SuC várja a világ Teslásait!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.huclub, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!