Hirdetés

A BMW még csendben lapul és a hálózatról tölthető hibrid X2-esről egy szót sem szólt, de már most készülnek a teljes elektromosításra ennél a modellnél a hagyományos motor kiiktatásával.

Eddig bevett szokás volt az autógyártóktól, hogy a plug-in hibrid modelljeiket egy “hibrid tesztjármű” matricával látják el, de a mostani lencsevégre kapott fotón az X2-es egy kicsit másabb. Ugyanis az “elektromos tesztjármű” matricát lehet az autó hátulján olvasni.

A BMW meghagyta a modell kipufogócsövét, azonban a kép készítői szerint ez semmivel nincs összekapcsolva. Azaz egy tisztán elektromos BMW iX2-et láthatunk a képen!

Hirdetés

A tanksapkák is ugyanazok, amelyeket az X2 xDrive25e-n nézhettünk meg, de tekintve, hogy az iX3 jobb oldalt hátul viseli a csatlakozót a töltőhöz, a másik el fog tűnni. Elől a kör alakú ködlámpák a lökhárítón csak matricák, és a hibridhez hasonlóan ezek majd feljebb lesznek majd. Ha megszabadulnak ettől, kissé vonzóbb is lesz majd az X2.

A hajtáslánról még nincs semmi pontos információ, de várhatóan az X2 a BMW új generációs, elektromos modellekre szabott erőátviteli rendszert fogja kamatoztatni, amely az i3-ban mutatkozik be, majd az i4 és az iNext is megkapja.

A logika azt diktálná, hogy az elektromos X2-es az iX2 néven kerüljön piacra, hisz nagy testvére már megkapta az iX3-at, és a BMW levédette az összes nevet az iX1-től az iX9-ig. Az új bajor villanyautó a frissített X2 alapján készül majd, és a 2020-as indulással tervezett hibridet követően érkezhet.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/