Az EQ család új tagja lesz az EQA, amit eddig a teljes autós média egy ötajtós, ferde hátú modellnek hitt, főleg azért, mert maga a Mercedes-Benz is ilyen formával rukkolt elő 2017-ben Frankfurtban, amikor a tanulmányautót bemutatta!

Hirdetés

Ezzel szemben ha megnézzük a most megmutatott EQA-t, látható, hogy azért kissé másabb formákkal fog operálni a végleges verzió. Az autót, pontosabban annak körvonalait sejtető képét Ola Källenius, a Daimler új vezérigazgatója mutatta be a nagyközönségnek, amiben ha valaki hasonlóságot vél felfedezni a GLA-val, az nem véletlen, hiszen a gyártó elmondása szerint is az EQA tervezésekor a GLA volt a kiindulási alap. Így tehát a legújabb EQ családtag inkább lesz egy kompakt SUV, mint egy ötajtós, ferde hátú.

Szó esett a technikai megoldásokról is, így tudható, hogy az EQA padlólemezében egy 60 kWh-s akkupakk foglal majd helyet, amiről a Mercedes-Benz 400 km “valós” hatótávot adó csomagként beszél, de valamiért ez a szám NEDC-ben van most megadva. A szigorúbb EPA szerint inkább 320 km lesz inkább várhatóan. Az autóban két elektromos motor is helyet kap, összesen 200 kW teljesítményt felmutatva. Ezekkel az EQA 5 másodperc alatt ugorja meg a 0-100 km/h-ra gyorsulást. Szó esett a villámtöltésről is, de itt is némi rejtély fedezhető fel, hiszen pontos adatok helyett úgy hivatkoznak a DC töltésre, hogy 10 perc alatt tud az EQA 100 km-re elegendő energiát vételezni.

Íme a frissen bemutatott Mercedes-Benz GLA, talán akkor az EQA is hasonló kinézetű lesz?

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/