Biztonsági aggályokat vethet fel a Cybertruck dizájnja?

0

A Tesla Cybertruck jött, látott és győzött! Ki merem mondani, hogy még többen megismerték a Tesla nevét ezzel a formával a világon. A forma, amivel a Tesla ismét elindított valamit.

Sajnos azonban a hírnév mellé, támadási felületek is érkeznek. A news.com.au tapintott rá egy érdekes kérdésre, mégpedig a biztonságra. Ugyanis a kocsi alakja és felépítése veszélyes lehet a gyalogosakra nézve.

James Goodwin, az Ausztráliai Új Autókat Felmérő Program (ANCAP) vezetője szerint, „nagyon erősnek tűnik a Cybertruck eleje, és nem sok kapaszkodó van ott egy gyalogosnak ütközés esetén.”

Az ANCAP szinte ugyan az mint Europában az NCAP, és Goodwin rámutatott arra, hogy tesztjeiken a Teslák kitűnően teljesítenek az utasok védelmében, de a gyalogosok és a biciklisek biztonságát most a háttérbe szorították. „Attól tartunk, hogy a Tesla túlságosan elfoglalt az utasok védelmével, de nem hagyhatják figyelmen kívül a többi közlekedőt sem.” Plusz azért egy 3 milliméter vastagságú acéllemezekkel ellátott „tank” szinte mindent elsöpör az útjából, legyen az egy Maruti Suzuki vagy egy átlagosnak mondható nagyobb hétköznapi autó.

Továbbá Goodwin szerint valószínűleg a gyártó jelentős módosításokat fog a Cybertruck szögletes formáján eszközölni biztonsági okokból. Ám, hogy pontosan milyen megoldásokhoz folyamodnak az csak a későbbiek során derül majd ki!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!