Minimálisan nőtt a hazai plug-in hibrid autók piaci részesedése

0

A plug-in hibrid hajtással értékesített autók átlagos piaci részesedése 2,9%-ra emelkedett az Európai Unió és az EFTA régió (Norvégi, Svájc, Izland) országaiban az idei év első három negyedévének mutatója alapján. Ez jelentős előrelépés a tavaly év hasonló időszakában mért 2,1%-os érték után.

Nem meglepő, hogy Norvégia az élen jár, itt ugyanis minden második autót konnektoros változatban vásárolták meg az érdeklődők. Jelenleg 50,8%-on áll a plug-in hibrid piaci részesedése, ami éles váltás a tavalyi 42,3%-hoz képest. A sort Izland (15.3%), Hollandia (10.5%) és Svédország (10%), míg az első ötbe Finnország (5.3%) tudott még beférni, utolsó olyan országként, ahol a hajtáslánc elfogadottsága az 5 százalékot is meghaladta.

Magyarország a 15. helyen szerepel. Idehaza nagy előrelépés nem történt az előző évhez képest, hiszen a plug-in hibrid hajtás piaci részesedése mindössze 3 tized százalékpontot emelkedett, vagyis 1.3%-ról 1.6%-ra ugrott.

Ezzel pedig olyan országokat utasítottunk magunk mögé, mint Spanyolország, Románia, Olaszország, Görögország, Lengyelország, vagy éppen Szlovákia.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!