Hirdetés

Mint ismeretes, a Tesla Gigafactory 3 az a létesítmény, ahol a kínai igényeket ki kívánja majd elégíteni a márka, elsősorban a Model 3 tekintetében. A későbbiekben a Model Y is itt készülhet, ám igazából bármilyen típust is szeretne itt gyártani a Tesla, ahhoz akkucellákra is szüksége lesz.

A kérdés pedig adott, honnan szerzi majd be ezeket a Tesla? Az biztos, hogy a Panasonic-tól nem, hiszen Kazuhiro Tsuga, a Panasonic vezérigazgatója szerint semmilyen megállapodás nem köttetett a két vállalat között a Kínában gyártandó autók ellátásáról. Tsuga úr szerint ennek a megoldását a Teslának kell megoldani, akár a Gigafactory 1-ből importálva, akár a különböző ázsiai akkumulátorgyártók által segítve.

“Jelenleg nincs tervben semmilyen gyártólétesítmény felállításáról szó, ami támogatná a Tesla kínai tevékenységét”

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés
Hirdetés