A várakozásokkal megegyezően hivatalosan is bemutatta május végén a Škoda az első elektromos autóját, a Citigo e iV-t. A Volkswagen konszern esetében ez a 3. olyan kisautó, ami az e-Up! alapjaira építkezik.

Hirdetés

Az autó meghajtásáról egy 61 kW-os (82 LE) elektromos motor gondoskodik, 210 Nm megléte mellett. Elsőre nem is tűnik soknak, de azt figyelembe kell venni, hogy az autó súlya is viszonylag könnyű, mindössze 1160 kilogramm. Az első elektromos Škoda hossza 3600 mm, szélessége pedig 1645 mm.

A gyár elmondása szerint a Citigo e 12,5 mp alatt fog felgyorsulni 100 km/h-ra. De ennél sokkal fontosabb adat az akkupakk mérete és az általa biztosított hatótáv: 36,8 kWh-s lesz a kapacitás (felhasználható 32.3 kWh), ezzel 265 km (WLTP) megtehető távolságot adva az újdonságnak. A villámtöltő bemenete természetesen CCS kombó ami maximálisan 40 kW-t képes fogadni. AC töltője pedig 7.2 kW.

A legjobb hír pedig az, hogy Magyarországon is megjelent a Škoda honlapján a konfigurátorban az első elektromos Škoda.

6 549 349 Ft a CITIGOe iV alapára, állami támogatás nélkül! Az állami támogatás jelen esetben kevesebb mint másfél millió forint, ugyanis 7 142 858 Ft alatti ár esetén csak 21% kedvezmény jár. Tehát a CITIGOe 5 174 018 forinttól már hazavihető! Pont ahogy májusban megjövendöltük.

A CITIGOe csak 5 ajtós változatban lesz megvásárolható, míg a hűtőrács színe minden esetben az autó színéhez fog igazodni. Alapáras lesz a LED-es nappali menetfény (DLR) is, kiegészülve ködfényszórókkal. A rendelhető kerékméretek 14-16 colban alakulnak, felszereltségi szinttől függően. Választhatóak lesznek exkluzív színek is az autóhoz, ezek nevei: Napraforgó Sárga, Tornádó Piros, Cukorka fehér.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/