Hirdetés

Épp tegnap számoltunk be arról, hogy a BYD mekkora volumenben teríti elektromos buszait az európai és a globális piacon, ám a brüsszeli Busworld 2019-en a holland VDL is jelen volt és megmutatta a maga számait is!

A VDL Bus & Coach nevű holland buszgyártónak nincs miért szégyenkeznie, hiszen a BYD közel 1000 darabos európai eladási mellett ők 870 megrendelt és ebből már 450 leszállított darabbal büszkélkedhetnek. Ebből közel 300 Hollandiában teljesít szolgálatot, naponta együttesen közel 75ezer kibocsájtásmentes kilométert megtéve. Ennek örömére pedig be is mutattak egy új konstrukciót, ami a Citea SLE-129 Electric nevet kapta.

És itt nem áll meg a mutató, hiszen a tervek szerint az év végig további 420 e-buszt tudnak majd leszállítani, ami annyi darabot jelent, mint 2015-től 2019-ig összesen. A VDL pedig arra jutott, hogyha ilyen mértékben nő a kereslet, akkor egy új gyár felépítése is szükséges lesz, amit a belga Roeselare-ben terveznek megvalósítani, ahol a gyártás 2021-ben már indulhat is.

Hirdetés

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés