Hirdetés

Az egyre szélesebb körben ismertséget és elismerést szerző kínai BYD (Build Your Dreams) az elektromos autók mellett az e-buszok gyártásában is folyamatosan növekvő játékossá válik. A brüsszeli Busworld 2019-en természetesen ők is jelen vannak saját gyártású buszaikkal, melyekből Európában már 1000 darab megrendelt vagy éppen már ki is szállított busszal büszkélkedhetnek.

De ez a szám csak egy szelete annak a több, mint 50 ezer e-busznak, amit világszerte értékesítettek, a legtöbbet Kínában. Az idei Busworld kiállításon pedig több modellel is előrukkoltak, köztük a már nyáron bemutatott 12 méteres modellel. A legszebb pedig az, hogy ez az alumínium karosszériás busz is nálunk fog készülni, a cég komáromi gyárában!

A komáromi BYD gyár egyik büszkesége!

A BYD e-buszaiból legutóbb a norvég Vy Buss szolgáltató rendelt 55 darabot, ez a szám lendítette át az ezres határ másik felére a vállalat vonatkozó számait.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/