Scania Citywide: a kisebb akkus, kedvezőbb árú e-busz

0

A kevesebb néha több és valóban, ha belegondolunk, a kisebb akkupakknak is megvan a maga értelme az e-járművek esetében is. Konkrétan mi most a Scania vadonatúj fejlesztésű e-buszára gondolunk, amiben „csak” 80-150 km megtételére elegendő az akkupakk kapacitása és a Busworld 2019 rendezvényen rukkolt elő vele a gyártó!

Egy nagyobb, mondjuk magyar megyei jogú városban is egy átlagos útvonal hossza nagyjából 10-20 km lehet, amit bőven lefedne egy ilyen hatótávú e-busz. Cserébe több utas férne fel rá (jelen cikkünk alanyának esetében 95 személy), a tömege is kisebb lenne (amivel a fogyasztás is csökkenthető) és természetesen a vételárra is jótékony hatással tud lenni. Természetesen ha igény van rá, a Citywide 12 méteres buszának akkupakkja is bővíthető.

A busz természetesen DC villámtöltésre is képes lesz, ráadásul 300 kW teljesítménnyel, ami a relatív kicsi kapacitást gyorsan fel tudja tölteni. Ha már 300, a Scania Citywide elektromos motorjának teljesítménye is ennyi!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!