10 db elektromos buszt vásárol Paks

0

Egy újabb magyar városról írhatunk, ahol hamarosan elektromos buszok fognak az utakon közlekedni. Az új atomerőművi blokkok építésben résztvevők szállítására, a zöld járművekkel való közösségi közlekedés ellátására is alkalmas tíz busz tesztelésére, bevezetésére az elektromobilitás jegyében új járművek érkeznek Paksra – mondta köszöntőjében Süli János tárca nélküli miniszter az Erzsébet Nagy Szállodában tartott sajtótájékoztatón, kedden.

A „Fenntartható városi közlekedés fejlesztése és elővárosi vasúti elérhetőség javítása a kevésbé fejlett régiókban – Paks város közösségi közlekedés fejlesztése” című projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljárását ünnepélyes szerződéskötéssel zárták le, azzal, hogy Paks Város Önkormányzata és a tenderen győztes Solaris Bus & Coach S.A. lengyel közlekedési gépgyár között megállapodás született.

A projekt keretében 5+1 darab Urbino 12 electric típusú, 63 fő szállítására alkalmas és 3+1 darab Urbino 8,9 LE electric típusú midi, 44 fő szállítására alkalmas, elektromos hajtással rendelkező buszokat, valamint az összes járműtípus egyidejű töltésére is alkalmas töltőinfrastruktúrát vásárol Paks Város Önkormányzata a lengyel cégtől.

Solaris Urbino 12
Urbino 8,9 LE electric

Marta Lis, a lengyel cég igazgatóhelyettesé elmondta, hogy 2002 óta megközelítőleg 150 autóbuszt szállítottak Magyarországra, többek között Budapestre és Debrecenbe. A most aláírt szerződés keretében az egyik legnagyobb, tisztán elektromos meghajtású buszflotta érkezik Magyarországra, Paksra.

A gyártó cégnek tizenegy hónap alatt kell leszállítania a járműveket. A beszerzés értéke négymillió-hétszázezer euró + áfa, amit teljes egészében az integrált közlekedésfejlesztési operatív programban elnyert forrásból biztosít az önkormányzat.

Forrás: Tolnavar.hu, Pakspress.hu

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!