AC töltőin is elindítja a töltési szolgáltatás tesztfizetését a Mobiliti

0

Az elmúlt időszakban több mint 110 töltőt telepített le és üzemeltet a Mobiliti. Magyarország főbb útvonalai mentén 19 darab 50 kW-os villámtöltő található, amelyekkel segítik hazánk és Európa e-autós átjárhatóságát. Az infrastruktúra folyamatos fejlesztése és üzemeltetése érdekében azonban elengedhetetlenné vált, hogy tesztjelleggel március elején DC-villámtöltőin fizetőssé tegyék a szolgáltatást.

November elsejétől a 22 kW-os AC-gyorstöltőin is elindíta a töltési szolgáltatás tesztfizetését a cég, a töltés díjazása bruttó 80 Ft/kWh lesz. Fontosnak tartják azonban kihangsúlyozni, hogy bár az árazás alapját a könnyebb elszámolhatóság céljából a felhasznált villamos energia adja, az ár számos egyéb szolgáltatást is magában foglal, például:

  • ügyfélszolgálat működtetése éjjel-nappal,
  • infrastruktúra kiépítésének díjai (ideértve például a töltőberendezéseket, helyszíni kiépítést, csatlakozási díjat),
  • távfelügyelettel kapcsolatos díjak (pl. SIM-kártyák, IT-háttérrendszer),
  • mobilapplikáció, valamint a fizetési és elszámolási rendszer költségei,
  • rendelkezésre állás és hibaelhárítás,
  • engedélyekkel kapcsolatos díjak és kötelezettségek,
  • fizikai ügyfélkulcsok díjai (ideértve az eszközt, annak kiállítását, postázását),
  • villamos energia díja az extra lekötött teljesítménydíjakkal együtt
  • és számos egyéb működési költség.

A töltésindítás és -leállítás folyamata nem változik, használhatjuk továbbra is az applikációt, valamint a fizikai ügyfélkulcsot is, azonban az árakról mindig érdemes tájékozódni az alkalmazásban. A Mobiliti a töltések előtt nem zárol a kártyádon semmiféle összeget. A teljes töltési szolgáltatás díját a töltés végeztével automatikusan levonják a beállított bankkártyáról. Fontos ugyanakkor, hogy tartozás esetén addig nem indítható új töltés, amíg a tartozást ki nem egyenlíted.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!