Az Ariya lesz az IMx-alapú Nissan SUV

0

Már nálunk is többször felmerült a hír egy leendő Nissan SUV-ról, aminek alapját az IMx tanulmányautó adhatja. Szeptemberben is még homály fedte a típust, akkori tippek szerint a sorozat-gyártott modell az IMQ vagy az IMS nevet kapta volna meg. Teljesítmény tekintetében öt másodperc alatti 0-100-as sprinttel és 483 kilométeres hatótávval debütálhat. Az ára pedig 45 ezer dollártól indulhat.

Nissan IMx, az előd!

Most pedig itt vagyunk a Tokyo Motor Show eseményei közepén és a Nissan előrukkolt a végleges tervekkel. Az Autó Az Ariya nevet kapja majd és duál motoros kiépítésben lesz kapható.

A beltér hozza a mai e-autókban látható kialakítást, ami leginkább a sok kijelzőben és érintésérzékeny gombban testesül meg, haptikus (rezgés-alapú) visszajelzéssel. Az egyetlen fizikai gomb a 12.3 colos kijelzőt és a klímát is egyben szabályzó gomb lesz.

Az autó szoftvere (beleértve a GPS adatait is) OTA alapon frissülhet majd, tehát vezeték nélkül. Az autóhoz elérhető lesz a ProPILOT 2.0 vezetéstámogató rendszer is. Az alábbi videóben az Ariya és a korábban nálunk is bemutatott IMK tanulmány kerül bemutatásra:

https://www.youtube.com/watch?v=C6Eo-yxrKWw&feature=youtu.be

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!