Hirdetés

A francia autóipari beszállító, a Valeo új klimatizáló egységet mutat be a napokban elektromos buszokhoz. Az újdonság részleteit októberben láthatjuk, a brüsszeli Busworld konferencián. Az új egység lényege a hatékonyabb energiafelhasználás és utastér temperálás.

Az új egység neve REVO-E HP R744 és plug-in hibrid, valamint tisztán elektromos buszok esetében is alkalmazható és a hatékony működés záloga a hőszivattyú. A hűtőközeg CO2-alapú lesz. A gyártó szerint a hűtés, vagy a fűtés alkalmazását teljesen az automatika fogja irányítani, a beállított benti és a kinti hőmérsékletek függvényében.

Direkt fűtésre szánt, nagyfeszültségű rendszerrel is készül a Valeo, Thermo HV soroazt néven, akár 12 kW teljesítménnyel.

Hirdetés

Ha pedig tisztán elektromos busz, az akkupakk hőmérsékletének szabályozása is fontos tényező tud lenni. Erre is készül a Valeo, méghozzá az E-Cooler BTM néven futó termékcsaláddal. Ezek a fejlesztések mind hozzájárulhatnak, hogy a tömegközlekedésben használatos elektromos buszok egyre hatékonyabban tudjanak működni.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/