Hirdetés

Jó hírrel szolgálhatunk azon olvasóinknak, akik szeretik a Webasto termékeit, mert számos fali töltőbox kifejlesztése után úgy döntött a cég, hogy mélyebben is elmerül az e-autózás bugyraiban: buszokhoz és teherautókhoz használatos akkupakkokat fog gyártani, melyek egyik legfontosabb eleme a hőmenedzsment lesz!

a Webasto jelenlegi kínálata e-autósoknak!

A személyautókban használt állófűtés egyik nagy szakértője az akkupakkok temperálásában is kamatoztatni kívánja az évek alatt megszerzett tapasztalatokat, így vélhetően egy Webasto akkupakk kiváló hűtő-fűtő technológiákkal lesz felvértezve.

A gyártáshoz a cég 11 millió eurót fektetett be Schierling-béli gyárába, elősegítendő a mielőbb termelésbeindítást. Itt készülnek azok az akkupakkok, melyeket elektromos buszokba szán a Webasto.

Hirdetés

A cég másik gyára Hengersbergben sem marad ki a fejlesztésekből, itt 2020-tól indulhat be azon akkupakkok gyártása, melyek célpontja az elektromos áruszállító járművek. Ennek érdekében ez a gyáregység 18 millió eurós fejlesztésben részesül. Mindkét gyár esetében a cellákat a Samsung SDI fogja szállítani.

Ám a Webasto nem áll meg itt, ugyanis 2020-ban a kínai piacra is be kíván lépni, természetesen egy ottani üzeme segítségével, ami Jiaxing mellett található.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés