Kína is besegít az Audi e-tron gyártásába

0

Egyre jobb helyezést ér el az Audi e-tron SUV az e-autós eladási statisztikákban, így várhatóan a kínai igények lefedésére már kevés lesz a brüsszeli Audi gyár és a győri e-motor szerelde gyártói kapacitása.

a győri e-motor összeszerelő átadása 2018 július 25-én

Autó nélkül pedig nem maradhat a világ legnagyobb autós piacán az Audi, így hamarosan beindítja az e-tron ottani gyártását a márka. A Changchun melletti üzem most is termel már, melyet a Volkswagen az ottani leányvállalatán keresztül irányít. Értesülések szerint az Audi itt évi 45-50 ezer e-tront akar gyártani, ami jóval több, mint a jelenlegi igény a típusra.

Nem itt fog viszont készülni az e-tron Sportback, melynek hivatalos bemutatkozása november 19-én lesz a Los Angele Auto Show-n. Kína határait nem hagyja el a gyártás, ezen típus esetében ez a Volkswagen foshani üzemét jelenti majd.

Audi e-tron Sportback

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!