Mindig vannak furcsa helyzetek az életben, most is egy ilyen ellentmondást találtunk, amiről be is számolunk most olvasóinknak. Egy svéd biztosító, a Folksam 1983 óta gyűjt személyautók töréstesztjeiről adatokat és idén is folytatták ezt a jó szokásukat. 324 típust vizsgáltak és rangsoroltak a szerint, hogy miként teljesítettek a kvalifikált törészteszteken. A Tesla, mint márka nincsen fent ezen a listán, ugyanis a biztosító adatelemzői szerint túl kevés Teslával történik baleset, ami alapján nem tudnak adatokat kalkulálni!

Hirdetés

Anders Kullgren, a Forksam vezető elemzője így nyilatkozott:

“Egyszerűen nincsen elég bizonyítékunk. Idén csupán 7 Teslához köthető balesetben intézkedtünk, ami kevés az elemzéshez. Rengeteg biztonsági rendszerük van, ami kimagaslóan biztonságossá teszi ezeket az autókat. Amíg nem lesz nagyobb járműflotta a márkából, nem vesszük fel a Teslát a listánkra.”

A Tesla 2016-ban van jelen a svéd piacon, azóta évente nagyjából 1200 darab autót adtak ott el. Természetesen a Tesla Model 3 ott is a piacvezető európai e-autó, csak júliusban 453-at adtak el ott belőle. A Model 3 Euro NCAP töréstesztjéről mi is írtunk már, érdemes elolvasni!

https://youtu.be/cMiZa3HgRVE

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/