Európa egyik legnagyobb és talán jelenleg legismertebb villámtöltő-hálózata egy igen fontos autóipari gyártóval bővül: ami a dél-koreai Hyundai!

Hirdetés

Több nagy autógyártó (BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company és a Volkswagen az Audival és a Porscheval) által létrehozott konzorcium az Ionity. A bejelentés napján azt ígérték, hogy 400 darab nagy teljesítményű e-autó töltőt fognak üzembe helyezni Európa fontosabb útvonalai mentén 2020-ig. A projekt akkor még csak kezdeti stádiumban létezett, 20 darab telepített töltővel Németország és Norvégia között egymástól kb 120 kilométer távolságra.

2019 májusára már sikerült a 100. töltőállomásukat átadni, jelenleg 140 működő állomásuk van, 14 európai országban! Még ugyanebben a hónapban az első magyarországi, 305 kW-os villámtöltő is telepítésre került hazánkban, Bábolna mellett!

Bábolnán tölt épp a nálunk vendégeskedő Model 3

Ehhez a társasághoz csatlakozik most az e-autózás egyik élharcosa, a Hyundai. Thomas Schemera, a márka egyik vezetője (Executive Vice President and Head of Product Division) így kommentálta a hírt:

“Részvételünk ebben a közös vállalkozásban megerősíti a Hyundai Csoport elkötelezettségét a jövőbeli elektromos mobilitás iránt. Biztos vagyok benne, hogy az IONITY-val végzett munkánk a nagy teljesítményű töltési élmények új korszakát nyitja meg az ügyfelek számára, ahol a töltés zökkenőmentes lesz és könnyebb is, mint az eddig ismert üzemanyag-feltöltés.”


Michael Hajesch, az Ionity vezérigazgatója is örül az újabb érkezőnek:

“A Hyundai Motor Group jelentős nemzetközi tapasztalatokat és know-how-t hoz, teljes stratégiai elkötelezettséggel az e-mobilitás iránt. Az új befektetők részvétele az IONITY-ban a bizalom egyértelmű jele, amely azt mutatja, hogy fiatal cégünk munkája már most eredményt tud felmutatni.”

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/