Lassan eljutunk oda, hogy a plug-in hibridek is elég combos és végre a mindennapokra is vállalható akkupakkal érkeznek a vásárlókhoz. A német luxustrióból legalábbis a BMW és a Mercedes-Benz is akkora akkumulátorokat tesz ezekbe a plug-in hibridekbe, amik pár éve még csak tisztán elektromos autókba kerülhetett. Mai versenyzőnk is így van ezzel, a Mercedes-Benz GLE 350de plug-in hibridbe ugyanis már 31,2 kWh-s akkupakkot rakott a gyártó, ami bőségesen elég tud lenni akár nagyobb távok kibocsájtás mentes megtételére.

Hirdetés

A WLTP hatótáv itt már 99 km, melyért cserébe 140 liter hasznos hellyel kell csupán fizetnie a pakolható térből. 2055 liter helyett csupán 1915 liter áll rendelkezésre a lehajtott ülésekkel induló GLE vásárlója számára. Soha rosszabbat!

A fedélzeti töltő 7,4 kW teljesítményű, így könnyen kimatekozható, hogy egy közel nullára merült akkut ennek segítségével közel 4 óra alatt feltölthető egy olyan fali töltőről, ami le tudja adni ezt a teljesítményt. A Mercedes-Benz A és B osztályos plug-in hibridekhez hasonlóan a GLE is rendelkezni fog majd villámtöltő képességgel, CCS szabványon.

További adatokat majd csak a Frankfurt Motor Show-n árul el a gyártó!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/