Továbbra is népszerűek a zöld rendszámos autók

0

Ismét eltelt egy hónap, és újra megkaptuk a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztályától a júliusi zöld rendszámokkal kapcsolatos adatokat.

A Belügyminisztérium gépjármű-nyilvántartása szerint ez év első hét hónapjában 4.002 zöld alapszínű rendszámmal rendelkező autót állítottak forgalomba hazánkban. Így 13 ezer 562-ra nőtt az e-járművek száma. A több mint tizenháromezer zöld rendszámos autóból a legtöbb tisztán elektromos (5.939), ezt követik a hatótávnövelt elektromos változtatok (4.107) és a tölthető hibridek (3.515).

Július kedvezett a főváros és vidék közötti különbségek mérséklődésének is: mindez azt jelenti, hogy a fővárosban 6.819, míg vidéken 6.743 e-kocsi található.

Továbbá érdemes megnézni, hogy miként nőttek a tisztán elektromos autók eladási számai az utóbbi egy hónapban:

Júliusban 262 tisztán elektromos autót helyeztek üzembe, míg az 5N-ből és az 5P-ből mindössze 199 és 118 darab talált gazdára.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!