Norvégiában 18%-al nőtt az e-autók értékesítése Júliusban

0

Norvégia az elektromos meghajtás európai Mekkája, ebben nem lehet vita. Mégis jó érzés olvasni, ha még ott is ekkora növekedési potenciál van az e-autós piacban, hiszen akkor ez azt jelenti, hogy más országokban is hasonló trendek várhatók előbb, vagy utóbb.
Az Insideevs magazin diagramján keresztül mutatnánk most be, hogy mi a a helyzet kedvenc észak-európai országunkban:

Nézzünk kicsit az ábra mögé. Az idei év júliusa volt a legjobb a norvég e-autós piacnak. Tavalyhoz képest 18,4%-al nőtt a kereslet, vagyis 4427 darab e-autóval adtak el többet, mint tavaly ilyenkor. Ezzel az országon belül az e-autók aránya 48,2% a belsőégésű modellekhez képest. A plug-in hibridek itt is rosszabbul teljesítenek, pontosabban más országhoz hasonlóan itt is csökken irántuk az érdeklődés:

Tisztán elektromos autók: 3484 eladott darab (52,3%-os növekedés, 38 %-os arány az e-autókon belül Norvégiában). Ehhez a számhoz jön hozzá további 522 használt személyautó, valamint 70 teherautó.

Plug-in hibridek: 943 eladott darab (35%-os csökkenés, 10,3 %-os arány az e-autókon belül Norvégiában).
Az alábbi adattábla szerint bár a Tesla Model 3 az abszolút piacvezető, júliusban a Nissan Leaf volt a nyerő az országban 584 új eladott darabbal. De ott van még az Audi e-tron is, 510 darabbal. A Tesla Model 3 most kicsit gyengébb hónapot zárt (308 darab), de éves szinten továbbra is verhetetlen!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!