Csodásan átalakított 1962-es VW Type 2 mikrobusz

0

Észak-Amerika remek hely, főleg ha autóátalakításokat veszünk alapul. Rengeteg saját és egyre nagyobb hírnevet szerző műhely található az USA-ban, melyek közül most a kaliforniai Electric GT munkáját mutatjuk be nektek!

Az alany egy 1962-ben gyártott Volkswagen Type 2 kisbusz, melynek átalakítási munkálataiban a műhely aktívan együttműködött a VW gyári mérnökeivel. Az átalakított kisbusszal is szeretné a Volkswagen hangsúlyozni, hogy jövőjüket mindenképp az elektromos meghajtásnak szentelik. A német márka észak-amerikai érdekeltségének (Volkswagen Group of America) egyik legfontosabb kutatólaborja egy egyetemi intézmény, melyet eddig ERL-nek (Electronics Research Laboratory) hívtak, ám most átkeresztelték IECC-re (Innovation and Engineering Center California). Az átkeresztelésen kívül ezt a laboratóriumot kívánja legfontosabb, észak amerikai  fejlesztési centrumává bővíteni a Volkswagen. Ennek az eseménynek a tiszteletére készült el az átalakított Type 2 kisbusz.

Sajnos az autó inkább csak kiállítási tárgy, hiszen csupán egy jelzésértékű, 10 kWh-s akkupakkot kapott. Viszont a helye megvan egy nagyobb egységnek, így igény szerint bármikor bővíthető a csomag. Az AC fedélzeti töltő sem a legcombosabb, csupán 2,5 kW teljesítményű. A járművet mozgató motor ereje 120 lóerőben került megállapításra. Egy adaptív felfüggesztési csomag is a kisbusz része, aminek fejlesztésében a Porsche keze is benne van. Érdekesség, hogy szoftveresen van mód arra a beállításra, hogy a sofőr közeledtére megemelkedjen a kasztni egy alacsonyabb, nyugalmi állásból.

A sofőr azonosítása egy 720p felbontású kamera segítségével történik, mely a képi adatokat egy Nvidia Jetson TX2-n alapuló prototípus feldolgozóegységnek továbbítja.

A Type 20 névre keresztelt furgon utasterében 3 mikrofon is helyet kapott, melyek alkalmasak az utasok hangutasításainak továbbítására.

A projekt megalkotó külön figyelmet fordítottak arra, hogy több alkotóelem (pl.: tükrök, kerekek) a lehető legerősebb szerkezetűek legyenek, az elérhető legkisebb súly mellett.

A Type 20 kisbusz az egyetemi kutatóközpont kiállítótermében kap helyet, közvetlenül a labor korábbi projektjeinek eredményei mellett.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!