BMW M3 – Tesla motorokkal és 800 lóerővel

Egyre több ilyen videóval találkozok már, hogy egy ízig-vérig benzines szörnyet alakítottak át tisztán elektromos hajtású modellre.

A fenti videó főszereplőjével, a BMW M3-assal sem történt ez másképp. Az EV West nevű kaliforniai tervezőcég gondolt egy merészet és kibelezett egy BMW M3-ast, hogy azt pár Tesla motorra és egy 32 kWh-s akkumulátorra cserélje. Ezzel pedig 800 lóerősre húzták az M3-ast.

Persze ez az M3-as a kanyarokban is megállja a helyét, és bár míg jellemzően az elektromos autók többet nyomnak, mint belsőégésű társaik, a modell, amelyet az ebben a hónapban rendezendő Pikes Peak-i hegyi futamra terveztek, csupán 1270 kg-t nyom, és tervezői szerint tökéletesen oszlik el tömege az első és a hátsó tengelyek között. Emiatt bár a márka rajongói nem feltétlenül fognak repesni attól, hogy „megszégyenítették” az M3-ast, a dolgok jelenlegi állása szerint a hasonló elektromotoros autók úgyis át fogják venni a hagyományos társaik helyét – és ha emellett egy ilyen teljesítménybónuszt is kap az ember, nem hisszük, hogy sok ok lesz a panaszra.