Közel egy hete, Elon Musk legutolsó Podcast interjújában az új Roadsterről említett pár újdonságnak számító hírt. Az első és talán legfontosabb infó, hogy első körben akár 10.000 darabot is legyárthatnak az eszméletlen tulajdonságokkal bíró elektromos modellből. Musk szerint a szakmában régebb óta jelenlevő riválisok autóit is felülmúlhatja a Roadster! “Jobb lesz mint  a Ferrari, McLaren vagy a Lamborghini. Olyan dolgokat fogunk véghezvinni az új Roadsterrel, ami nem túl fair a versenytársakkal szemben. Lesújtó, hogy mennyivel jobb a legjobb benzines sportkocsihoz képest is.”

Hirdetés

Pár napja ismét feltűnt a Tesla fenevadja, a tűzpiros Roadster a befektetői értekezleten. Itt számtalan videó és fénykép készült a 200 kWh-s aksival ellátott elektromos sportautóról, egyben azt is megörökítették, hogy milyen közlekedni illetve tekerni a szokatlan kormányát.

Az úgynevezett pillangó kormánykerék a legtöbb országban törvényellenes, de egy mérnök elárulta, hogy a Tesla azon dolgozik, hogy ezzel a kormánykerékkel adja ki a végleges modellt. A gyártó mérnöke azt is bevallotta, hogy némi megszokást igényel az újdonság, de könnyen össze lehet vele barátkozni.

Szerinted a Tesla ezzel a kormánykerékkel adja ki a végleges változatot?

Betöltés ... Betöltés ...

Egyelőre még kérdéses, hogy mikor indulhat el a Roadster gyártása, először 2020-at emlegettek, de várhatóan 2021-re csúszik az elektromos sportautó gyártásának az indulása.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/