Közeledik a legkisebb X-es BMW frissítése, így várható volt, hogy legalább egy plug-in hibrid kiadás belefér a müncheni gyártótól. Nos, akik ezzel a hajtáslánccal várták az újdonságot, azoknak jó hírrel szolgálhatunk: 2020-ban érkeznek a plug-in hibrid BMW X1-ek a kereskedésekbe. A belsőégésű kiadásokra már annyit sem kell várni, mert még idén megvásárolhatóak lesznek.

Természetesen minket a plug-in érdekel, így nézzük meg, mit kap a pénzéért, aki megveszi a BMW X1 xDrive25e néven futó újdonságot. Egy érdekességgel kezdenénk, ugyanis Kínában már jelenleg is megvehető ám fura módon szülőhazájában, Németországban csak jövőre vásárolható meg. A hajtáslánc belsőégésű eleme egy 2,0 literes, 92 kW-os benzines erőforrás lesz, míg az elektromos motor 70 kW-ot ad az összteljesítményhez. Ezen meghajtások összedolgozása révén pedig csupán 43 gramm szén-dioxid juttat majd az autó a légkörbe, mialatt 1 km-t megtesz.

Az akkupakk mérete 9,7 kWh, amiből 8 kWh lesz ténylegesen felhasználható. A BMW szerint még ezzel a kapacitással is hozható majd az 50 km WLTP elektromos hatótáv. Számításaik szerint elektromos módban 16 kW/100km körül alakul az elektromos X1 fogyasztása.
További számtalan újítás is érkezik a frissített BMW X1-be, melyek java a futóművet érinti és már jelenleg is megtalálható a nagyobb testvér BMW 225xe Active Tourerben.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/