Két évvel ezelőtt nagy lépésre szánta el magát az Opel, ugyanis bemutatta azt a stratégiai tervét melyben felvállalta, hogy 2024-ig minden autójából legalább egy elektromos lesz.

Hirdetés

Tavaly év elején pedig az Opel vezérigazgatója, Michael Lohscheller egy madridi sajtóeseményen bejelentette, hogy elektromos hajtással is gyártani fogják a következő generációs Opel Corsa-t. Lohscheller elmondta, hogy ez egy rendkívül fontos lépés a gyár számára és egyben egy új korszak kezdetét jelöli. Majd pár hónap után, valamikor nyáron láthattuk először az Opel első tesztelés alatti járművét, az elektromos Corsa-t.

Pár napja pedig azt is megtudtuk Michael Lohscheller vezérigazgatótól, aki a Thüringer Allgemeine hírportálnak adott interjút, hogy 1999 óta először tudott profitot termelni az Opel 2018-ban. Számtalan intézkedés miatt pedig jó úton halad, hogy a következő években is nyereséges tudjon maradni. Ez pedig ahhoz szükséges, hogy az Opel globális márkává válhasson és hatalmas összegeket tudjon az elektromosításra költeni. Továbbá a vezérigazgató kifejtette, hogy a vásárlóknak eddig három problémájuk volt az elektromos autózással: a magas ár, a kis hatótáv és a lassú töltés.

Mindez június 4-én megváltozik, hisz ekkor mutatkozik be a tisztán elektromos Opel Corsa. Ami az igazgató szerint, igazán vonzó árral fog debütálni. Hogy mindez mit is jelent, arra sajnos jövő hónapig várnunk kell.

Bővebb információt nem árult el Michael Lohscheller, de annyi biztos, hogy a bemutató után egyből rendelhető lesz az első elektromos Opel. Az első példányok érkezésére pedig nagyjából ez év decemberéig kell csak várnunk!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/