Szerdán indult a Volkswagen ID. 3 előjegyzése ami nagy sikert aratott, ugyanis az előrendelés megnyitása után 24 óra alatt több mint 10.000 darabra fizették ki az ezer eurós előleget az európai vásárlók. Mostanra pedig az is lehet, hogy a sorozatból gyártani tervezett 30 ezer példánynak már több mint a fele elkelt. Az is kiderült, hogy a magyarországi értékesítésre szánt összesen 80 darabos kvótát is alig egy nap alatt elkapkodták. Egyelőre csak várólistára lehet feliratkozni!

A Volkswagen szerint az elektromobilitás új kora kezdődhet ezekkel a modellekkel. További jó hír, hogy az autó formájának megtervezésében magyar formatervezők – Száz Ákos és Fogarasi-Benkő László is részt vettek. A most megjelenő ID. 3 meglehetősen hasonlít egy 2016-os tanulmányi modellhez. Fogarasi-Benkő László megosztotta a hirado.hu-val, mi volt a Volkswagen elképzelése az elektromos autóval kapcsolatban.

„Több száz ember dolgozik egy ilyen projekten. Mi a koncepció és a külső forma tervezésében vettünk részt. Ez a cég első, kifejezetten elektromosnak és önvezetőnek tervezett autója, így új elképzelésekre volt szükség. A feladat az volt, hogy tervezzük meg a VW elektromos városi kisautóját, amely egyben önvezető funkcióval is bír. Az egyik különlegessége, hogy az autónak tekintete van, a szemei mozognak. A lámpában levő, szemekre emlékeztető LED-ek végigkövetik a zebrán átsétáló gyalogost. Mintegy jelezve, hogy az autó észlelte a gyalogost, és megvárja, míg áthalad” 

A gyártás 2019 végén kezdődik meg, a megrendelések teljesítését 2020 áprilisától kezdik meg. A Volkswagen kereskedelmi igazgatója azt mondta, a cégnél most kezdődik az elektromos-mobilitás új kora. Jochen Sengpiehl szerint a „most már tudod” („now you can”) mottó inspirálhatja a vevőket. A szlogen azt jelenti, hogy az elektromos autók elérhetők, és a fogyasztók képesek elektromos autót vásárolni.

A fejlesztők hangsúlyozták, hogy a futurisztikus külső ellenére a modell teljes értékű Volkswagen, vagyis egy szokásos családi autó, és nem valamiféle fantázia a jövőből. Az elektromobil világpremierje egyébként a szeptemberi Frankfurti Autószalonon lesz. Utána lehet csak leadni kötelező érvényű megrendelést rá.

Ide kattintva regisztrálj most a fórumunkba, ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/