Tesla Roadster – négy ülés, kilincs nélkül

0

Elon Musk 2017 november közepén mutatta be a Tesla Roadster új változatát. Apropó, nemcsak bemutatták a Tesla új sportkocsijának lenyűgöző dizájnját, hanem bámulatos és rekordnak számító tulajdonságait is felfedték.

Azóta már számtalanszor láthattuk az utakon, és különböző Tesla eseményeken. De, most a hétfői Tesla Autonomy Day keretein belül még alaposabban megcsodálhatták az eseményen résztvevők. Hamid Shojaee megosztotta saját videóját az autóról, amit 2020 környékén terveznek piacra dobni.

Amint láthatjuk a fenti videóban, egyáltalán nincs ajtónyitó kilincs. Még gombot sem találunk. Hanem egy rettentő egyszerűnek tűnő ajtónyitási újdonságot talált ki a Tesla, mégpedig a B oszlop alján kell végighúznunk az ujjunkat. Több mint valószínű, hogy a végleges modellben ujjlenyomat felismeréssel nyithatjuk majd a Roadsterünket.

A másik dolog amit érdemes megemlíteni az a belső – futurisztikus, egyszerű de nagyszerű.  Továbbá ahogy a bemutatón is elhangozott, meglesz a négy ülés. Ebben a változatban is látható már a hátsó két ülés, de ezeket nem felnőtteknek terveznék az biztos. Viszont, Elon Musk nemrég pedzegette, hogy akár valami rásegítést is kaphatnak a Roadsterek, hogy még gyorsabbak legyenek, ezért a csomagért pedig fel kell áldoznunk a két hátsó ülést.

A hátsó ülések után pedig akkor következzen a csomagtartó. Erről is kaptunk képet, amit érdemes megnézni:

A Roadster főbb adatai pedig a következők:

  • 200 KWh akkucsomag – mely még kisebb helyen fér el, mint a model 3-ban
  • 1000 km (620 mérföld) hatótáv a Tesla szerint
  • Az akkucsomag 3 elektromos motort hajt meg, így lesz meg a 0-100Km/óra kevesebb, mint 2 másodperc alatt
  • 400km/h (250mérföld/óra)csúcssebesség

Musk egyetlen célja ezzel a sport autóval az volt, hogy teljesen beverje az utolsó szöget is a belsőégésű motorral szerelt autók koporsójába. Ha ez mind tényleg valóra válik, akkor egy elég komoly jövő elé nézünk!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!