Mivel egyre nagyobb valószínűséggel a jövő az elektromos meghajtásé lesz, az autógyártóknak muszáj az energiatároló megoldásokon fejleszteniük, ha nem akarnak nagy tömegű akkucsomagokkal felszerelt autókat az utakra bocsájtani.
Ezt a fejlesztési utat kívánja a Ford is meglépni, így ennek első lépése lehet az is, hogy betársult egy kolorádói akkumulátor startup-ba, ami a Solid Power. Ők ezúttal 20 millió dollárral kívánnak beszállni a fejlesztési folyamatokba.

A cég, nevéből adódóan szilárdtest akkumulátorok fejlesztésével foglalkozik, de arra már nagyon senki sem kapja fel a fejét, ha azt hallja, “áttörés”, vagy “forradalmi”. Mi nagyon várjuk már, hogy valamelyik ilyen startup végre azt mondhassa, készen vannak sz ipari méretekben gyártható szilárdtest akkumulátorok prototípusával.
Valamit tudhatnak, hiszen már a BMW-től is sikerült kutatási pénzeket nyerniük, de ott van a listájukon a Hyundai és a Samsung is.

A Solid Power a következő előnyöket hangoztatja, ha szilárdtest-akkumulátorairól beszél:

– 50%-al magasabb energiasűrűség, ami könnyebb és kisebb akkupakkot jelenthet.
– Jelentősen javul a biztonság, köszönhetően a lítium-ionban használt gyúlékony,folyékony elektrolit eltávolításának köszönhetően.
– Egyszerűbb hőmenedzsment.
– Nagyszámú gyárthatóság és annak automatizálhatósága.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/