Így fest majd a Gigafactory 3

0

A Model Y bemutatásának estéjén szerencsére nem csak a konkrét autóról volt szó, Elon Musk egy kis felvezetővel kezdte a műsort, amiben a Tesla eredményeiről számolt be.

Az eredmények felsorolása alatt Musk mögött kivetített ábrák segítették az információk jobb megértését és az egyik ilyen prezentációs dia azt mutatta meg, milyen is lesz kinézetében a Gigafactory 3.

Ez a létesítmény a kezdeti tervek szerint nem is gyártott volna akkumulátorokat, csak járműveket, de aztán változott a felállás. A Sanghai melletti ipari övezetben kialakítandó üzem elsődleges célja, hogy segítségével kikerülhető legyen az amerikai autómárkákat sújtó büntetővám, ami már most is komoly problémákat okoz az értékesítésben.

Éppen ezért a Tesla helyi bankok segítségét is igénybe vette, az üzem mielőbbi felépítése érdekében! Az intézkedések megtették jótékony hatásukat, hiszen Elon Musk beszédében kiemelte, hogy a sanghaji Gigafactory 3-ban már 2019 év végétől elkezdődhet az autók összeszerelése. Az első körben a karosszéria műhely, festő műhely és az összeszerelő műhely építését fejeznék be. Majd jövő márciusára készülne el a belsőtér, hajtáslánc és az elektromos motor összeszerelő egység. Jelenleg viszont így néz ki a helyszín:


Ha az építkezés a fenti ütemterv szerint alakul, akkor rekorder lenne az iparágban, hisz csak idén januártól indult a gyár építése. Azt pedig, hogy milyen lesz az üzem kívülről, most mi is megmutatjuk:

“Izgatottak vagyunk ebben a témában. Nagyszerű csapatunk van Kínában, ami igen fontos tényező lesz az elérhető árú Model 3 és Model Y verziók esetében, a teljes kínai piacot figyelembe véve.”

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/