Minden 5. e-autót a Renault ad el Európában!

0

Ha megkérdeznénk az utca emberét, hogy melyik márka adja el a legtöbb elektromos autót Európában, szinte mindenki a Nissant mondaná piacvezetőnek, de az igazság az, hogy a Renault viszi a prímet a ZOE-val! A Nissan Leaf Európában csupán a második legnagyobb márka, aki elektromos autókat árul.

A ZOE kontinensünkön a tisztán elektromos piac 22,2 %-át tudhatja magáénak, amivel megszakítás nélkül 4. éve tudhatja magáénak az első helyet!

2018-ban majdnem 40 000 darabot adott el a Renault a típusból, ami 26%-os növekedés az előző évhez képest, amihez már közel vannak azért a Leaf számai is! de a Renault Kangoo Z.E. is megduplázta a 2017-es számait, közel 9000 darabot eladva 2018-ban. Ezzel közel 40%-os a részesedése az elektromos áruszállítók terültén. Közvetlen kihívója ezen a terepen is a Nissan, pontosabban az e-NV200, amit mi is már kipróbáltunk és meg is írtuk első tapasztalatainkat.

Idén pedig nagyot robbanhat a ZOE bomba, hiszen érkezhet végre a 2. generáció belőle, amiről minden információt összeszedtünk egy cikkbe szedve!

Várjuk a véleményed az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!