Az Audi két hét múlva mutatja be hivatalosan az első teljesen elektromos modelljét San Franciscóban, az Audi e-tron quattro-t. Eddig számtalan prototípus, gyártás közeli modellt filmeztek, fotóztak. Augusztus elején pedig, további érdekes adatok derültek ki az elektromos SUV-ról.

Hirdetés

Azonban megtört a jég, ugyanis a mai naptól az Audi brüsszeli gyárában elkezdődik a teljesen elektromos SUV-k gyártása. Peter Kössler, az Audi AG termelés és logisztikai igazgatósági tagja megjegyezte: “Az Audi e-tron egy valódi úttörő. Olyan innovatív technológiákkal rendelkezik, mint a virtuális külső türkök. Ötvözi a hagyományos Audi tulajdonságokat a kezelés és a dinamika területén az újításokkal, melyek messze túlmutatnak az autóban. Brüsszeli üzemünket átfogóan modernizáltuk az elektromos autók gyártása érdekében. Ez a világ első, hitelesített CO2-mentes autógyára a prémium szegmensben.” 

Az Audi az utóbbi években kellően felkészült a termelés megkezdésére, melyek az elmúlt hónapokban el is indultak. Első állomásuk a júliusban elindított elektromos motorgyára Győrben, melyről mi is beszámoltunk. Hogy pontosan mit is gyártanak itt az pedig ide kattintva érhető el.

Patrick Danau, az Audi Brüsszel ügyvezető igazgatója elismerően így nyilatkozott: “Az Audi számos belső kompetenciát épített ki az e-tron számára, és saját maga fejlesztette ki mind az akkumulátor technológiát és a meghajtást is. Az alkalmazottak átgondolták, megtervezték és megvalósították a termelés szakaszait.”

A négykarikás vállalat azonban nem tette közzé a várható éves kapacitását a brüsszeli gyárának.

A Quattro impozáns számokkal startol: 500 km hatótáv, 95 kWh-s akkucsomag, 3 elektromotor felel a 320 kW teljesítményért és végül ott a 150 kW-os töltési opció, továbbá méretben a Q5 és a Q7 között helyezkedik el.

A szeptember 17-ei bemutató után pedig hivatalosan is elindul a modell előrendelése. Akik az elsők között szeretnék megszerezni az e-tront, egy 1000 dolláros előleg befizetésével már aznap leadhatják megrendeléseiket. Scott Keogh, az Audi amerikai részlegének elnöke így nyilatkozott: “Egy prémium minőségű, ügyfélcentrikus modell bemutatását tervezzük. Tulajdonosainknak és kereskedéseinknek köszönhetően minden folyamatunk átlátható, az előleg befizetésétől a gyártáson át egészen a kiszállításig.”

Az e-tron már 2019 elején a kereskedésekbe kerül, így nem sokat kell várni annak, aki már a bemutató napján megrendeli!

Érdekelnek a hírek, érdekességek a Volkswagen és az Audi világából? Esetleg ilyen autót szeretnél venni, de még sok a kérdésed? Vagy már megvetted?
Segítenél másoknak? Tanácsokat adnál? Kérdeznél?
Jó helyen jársz, Magyarország Volkswagen, Audi Elektromos és Plug-in hibrid Autós Club Facebook csoportjában mindenre megkapod a választ! Ide kattintva csatlakozz most!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]