A Nissan és a DeNA megkezdte a robotizált jármű mobilitási szolgáltatását

0

A Nissan Motor Co., Ltd. és a DeNA Co., Ltd. március 5-én megkezdte az Easy Ride, a két vállalat közös fejlesztésével létrehozott robotizált jármű mobilitási szolgáltatás valós körülmények közötti tesztelését.

Az elképzelések szerint az Easy Ride egy mobilitási szolgáltatás lesz azok számára, akik robotizált járművel szeretnének utazni az általuk választott helyre. A valós körülmények között zajló tesztet Jokohama Minatomirai kerületében, Japán Kanagawa prefektúrájában rendezik. A résztvevők egy meghatározott útvonalon utazhatnak az önvezető technológiákkal felszerelt járművekkel. A Nissan globális központja és a jokohamai World Porters bevásárlóközpont közötti útvonal körülbelül 4,5 kilométer.

A flotta hatékony üzemeltetése és az ügyfelek nyugalma érdekében a Nissan és a DeNA létrehozott egy távoli megfigyelőközpontot, mely a két vállalat fejlett technológiáit használja.

A Nissan és a DeNA az Easy Ride egyedülálló szolgáltatásait is tesztelni fogja. A szolgáltatáshoz tartozó mobilalkalmazás használatával az utasok szöveges vagy hangutasításokkal adhatják meg, mit szeretnének csinálni, és választhatnak a javasolt célállomások közül. Az autóba szerelt táblagépen látható lesz a csaknem 500 javasolt hely és a közelben zajló események is. Mindemellett a résztvevők körülbelül 40, a körzet kereskedőinél és éttermeiben beváltható kedvezmény kupont tölthetnek le saját okostelefonjukra.

A résztvevőket felkérik egy kérdőív kitöltésére is az általános felhasználói élménnyel, a helyi kereskedők és éttermek kuponjainak felhasználásával, illetve az Easy Ride szolgáltatás preferált árával kapcsolatban. A Nissan és a DeNa a kérdőív eredményeit felhasználja a további fejlesztésekhez és későbbi tesztekhez.

Mindkét vállalat kutatja a jövő kereskedelmi lehetőségeit, így az Easy Ride szolgáltatás üzemeltetésével kapcsolatban a közösség bevonásával szerzett tapasztalatok hasznos információkkal szolgálnak a Nissan és a DeNa számára is. A Nissan és a DeNA együtt dolgozik majd a vezető nélküli környezetekhez megfelelő szolgáltatási tervek, kibővített szolgáltatási útvonalak, járműelosztási logika, utasfelvételi és lerakási folyamatok és a többnyelvű támogatás fejlesztésén. A két vállalat először korlátozott környezetben tervezi elindítani az Easy Ride-ot, majd 2020-ban vezetnék be a teljes szolgáltatást.

A vállalkozások azt várják, hogy az Easy Ride lendületet ad a városoknak és kerületeknek, hiszen az ügyfelek új helyi úti célokat fedezhetnek fel vele.

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!