A Bentley is bemutatta saját otthoni töltőjét

0

Egyre több gyártó látja meg a lehetőséget egy saját dizájnnal és szoftveres funkciókkal ellátott otthoni töltőben, amire nem egy újabb kerülgetni való tárgyként tekintünk a garázsban.

Az elektromos autózás egyik nagy lehetősége az otthoni tölthetőség. Ha a tulaj megpróbál túllátni a 230 V-os  aljzaton, akkor máris több lehetősége van és megkapja a nagy előnyt, hogy tényleg pár óra alatt feltölthesse az autója akkucsomagját.

Ilyen otthon töltő például a Tesla Wall Connector, vagy éppen a Mercedes-Benz fali töltője, amiről pár napja mi is írtunk nektek! Az alábbi 2 képen ezeket láthatjuk „működés közben”.

A brit luxusmárka, a Bentley is úgy döntött, elérhetővé tesz egy szép és sok funkcióval felvértezett otthoni töltőt, hiszen a Bentayga debütálása után bizonyára érkeznek majd további elektromos és hibrid típusok is. Ez annak fényében is egyre biztosabb, hogy a márka a Volkswagen-csoport tagja, ahol mostanában azért elég nagy a nyüzsgés az elektromos meghajtás területén, ráadásul a technológia megjelenhet a Bentley későbbi autóiban is a következő évtizedben.

A mostani otthoni töltőjük külső megjelenése Philippe Starck dizájner nevéhez köthető és „Starck Power Dock” néven kerül forgalomba.

A dizájner is nyilatkozott a töltőről:

„Ahogy a munkámban mindig, ebben az esetben is törekedtem a maximális intelligenciára, a materialista gondolatok minimálissá szorítása mellett. A mostani munkámat egy modern műalkotásnak szántam, ami tartós, kézzel fogható és egyben az avant-garde high tech. jegyében születik majd meg. Továbbá fontos volt még számomra az a szempont is, hogy a termék fenntartható forrásból származó legyen, amennyire csak lehet.”

Sajnos technikai adatokat nem közölt még a gyártó azon kívül, hogy a csatlakozó alapesetben Type2 lesz. Reméljük, a Bentayga hibrid érkezésekor már többet tudunk majd róla.

Forrás: electrek.co

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-facebook-square” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”Defaults-comments” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]