Shell is csatlakozott az Ionity töltőpont-hálózatához

1

November elején számoltunk be arról a nagyszerű hírről, hogy egy új, autógyártókból álló konzorcium IONITY néven villámtöltő hálózatot épít Európa főbb útjai mellé.

Jelenleg még csak kezdeti fázisban van a projekt 20 telepített töltővel, de a tervek szerint további 380 darab töltőállomással fog bővülni Európa 2020-ra. A konzorcium jelenlegi 20 darab töltőjük Németország és Norvégia között épült meg, egymástól kb 120 km távolságra. Év végére további 30 darab a cél, szintén autópályák mellé.

A projekt megvalósításában a BMW Csoport, Daimler AG, Volkswagen Csoport és a Ford vesz részt, de várják más autógyártók jelentkezését is. Az autógyártók által előre meghatározott ütemterv szerint 2018-ban újabb 50 darab töltőállomással bővítenék a kínálatot, az évtized végére pedig elérnék a célul kitűzött 400 darabot. Ez lenne az “első ütem”, majd tovább bővítenék a hálózatot.

Tegnap a SHELL is bejelentette, hogy csatlakozik a kezdeményezéshez!

Marcus Groll az IONITY vezetője így nyilatkozott: „Az ilyen tekintélyes partnerekkel kötött megállapodások nagyon fontos mérföldkőnek számítanak egy nemrég alapított vállalat történetében. A jövőben számos villám töltőállomást telepíthetünk Európa főbb útjai és vonzó helyszíneire”

A Shell-el kötött kötött megállapodás immár elősegíti az IONITY-t, hogy töltőket telepítsenek Belgiumba, Franciaországba, Nagy-Britanniába, Hollandiába, Ausztriába, Lengyelországba, Szlovákiába, Szlovéniába, Csehországba és Magyarországra!

Kapitány István a Shell globális ügyvezető alelnöke szerint: „Az ügyfelek immár, megbízható és kényelmes módon tehetnek meg akár hosszú távolságokat is az elektromos járműveikkel”

Nemrég a Shell Angliában indította el a „Shell Recharge” szolgáltatását amiről bővebben itt lehet olvasni.

A töltőket bármelyik autógyártó ügyfele használhatja, olyan autók esetében amely támogatja a CCS töltési szabványt.

Ha a lenti térképet nézzük, akkor Magyarországra 6 darab töltő kerülhet!

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!