Ne a berugókart keresve lopj elektromos motort!

0

Van az úgy, hogy egy terv nem jön össze, főleg ha hirtelen kell cselekedni. Vélhetően így járt az az alkalom szülte tolvaj is, akinek egy elektromos motorkerékpár tetszett meg a pécsi éjszakában barangolva. Hogy nem profi e-motor tolvaj vitte el a pórul járt tulajdonos motorját, az alábbi videó is bizonyítja, amin a jó képességű fiatalember még berúgni is megpróbálja a motort, de mivel az elektromos meghajtású, berúgókar nincsen rajta:

A Baranya Vármegyei Rendőr-Főkapitányság által a Youtube-on közzétett videó elég mulatságos, bár a tulajdonos számára nem igazán, őt és a (vélhetően) Super SOCO TC ellopott motorkerékpárját viszont nagyon sajnáljuk és reméljük, mielőbb megkerül az ellopott jármű.

Az eset még július 26-án éjjel 1 órakor történt, amikor is a fenti videó látható férfi vitt el egy elektromos motort Pécsen a Ferenc utca 10. szám alól. A videó egy köztéri térfigyelő kamera által rögzített felvétel, amin látható, hogy a férfi miután megérkezik (gurulva) a zsákmánnyal a kamera látószögébe, magát biztonságba gondolva megpróbálja beindítani a motort. Első körben a hagyományos módon, a berúgókart keresve, ám elektromos motorokon nincsen ilyen. Miután nem járt sikerrel, próbálja elindítani más módon is, de ezzel sem jutott előbbre, így végül úgy távozott, ahogy a kamrához érkezett, gurulva.

Manapság újonnan egy ilyen motor közel 1,4 millió forint, de a legális forrásból származó használt darabok is 800 000 forint környékén mozognak, így az anyagi kár jelentős. A motorral egyébként teljesen feltöltött állapotban 60-80 km-t lehet megtenni, a kivehető lítium-ion akkumulátor pedig közel 6 óra alatt tölthető fel hálózatról. A motor csúcsteljesítménye 3000 watt, nyomatéka 150 Nm és 45 km/h a végsebesség. A tengelytávja 1305 mm, míg az ülés magassága 776 mm.

A rendőrség kéri, hogy aki a videón látható fiút felismeri, jelenlegi tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 112 központi segélyhívó telefonszámon, vagy jelentkezzen személyesen a Pécsi Rendőrkapitányságon – tették hozzá.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!