Túl a harmincezren a zöld rendszámos autók száma Magyarországon

0

A Belügyminisztérium legfrissebb tájékoztatása szerint, már tavaly augusztusban 10 ezer fölé emelkedett Magyarországon a tisztán elektromos autók száma. Jelenlegi április 30-ai adatok alapján, 31 016 darab zöld rendszámot adtak ki, ebből ismét a legtöbb a tisztán elektromos modell. Egészen pontosan 14 411 darab 5E kategóriába tartozó, tisztán elektromos modell rója Magyarország útjait.

Magyarországon a több mint harmincegy ezer zöld rendszámos autóból a legtöbb tisztán elektromos (14 411), ezt követik a hatótávnövelt elektromos változtatok (10 030) és a tölthető hibridek (6 574).

2021 áprilisában 516 darab tisztán elektromos autót helyeztek üzembe, míg az 5N-ből és az 5P-ből mindössze 366 és 185 darab talált gazdára.

Az egyéb, nulla helyi emissziós autóknak, 5Z fenntartott kategóriában tavaly december elejéig tévesen került oda egy nem illő autó. Azonban idén áprilisban megérkezett az első, valóban ebbe a kategóriába tartozó autó Magyarországra. Ez pedig nem más, mint az e-cars.hu-n is bemutatott hidrogén üzemanyagcellás Toyota Mirai.

Az elmúlt egy évben 59 százalékkal emelkedett Magyarországon a zöld rendszámos autók száma, egészen pontosan 11 510 darabbal ami jelentős előrelépés.

Továbbá az április hónap tovább kedvezett a főváros és vidék közötti különbségek mérséklődésének is: mindez azt jelenti, hogy a fővárosban 13 729, míg vidéken 17 287 zöld rendszámos autó található. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!