Renderképen a tisztán elektromos Hyundai Ioniq 6

0

Annak ellenére, hogy az SUV/Crossover dömping mellett egyre kevesebb figyelem jut a szadánokra, szerencsére az autógyártók még nem mondtak le róla teljesen. A Hyundai hamarosan érkező elektromos járműve, az Ioniq 5 szintén egy crossover lesz. Azonban az ezt követő elektromos modell, az Ioniq 6 végre már szedán.

Az Ioniq 6 miden bizonnyal a már korábban bemutatott Prophecy nevű koncepcióautóra fog épülni. A koncepció azonban eléggé sportosra sikerült, jelentős hasonlóságot is mutat a Porsche 911-gyel. Vajon a Hyundai be mer vállalni egy ennyire sportos autót?

Nos, ha az Ioniq 5 esetét vesszük alapul akkor a válasz igen. Ha összehasonlítjuk az Ioniq 5-ről készült kémfotókat és a koncepcióautót, ami alapjául szolgált, akkor azt láthatjuk, hogy a két autó igencsak hasonlít egymásra. Tehát a Hyundai szinte változtatások nélkül küldi gyártásba a koncepció modelljét.

Azonban, ha megvizsgáljuk a Hyundai jelenlegi palettáját akkor már nem olyan egyértelmű a kérdés. Egy ilyen sportos modell jelentősen kilógna a márka jelenlegi kínálatából. A Motor.es nevű weboldal elképzelte, hogy szerintük milyen is lesz majd az Ioni 6 ha gyártásba kerül.

Renderkép, amilyen lehetne az Ioniq 6

A csapat a képben ötvözte a Hyundai jelenlegi palettájára jellemző stílusjegyeket, a koncepció vonásaival. A végeredmény pedig egy továbbra is sportos, azonban jelentősen visszafogottabb autó lett. Ezen képen sokkal inkább tűnik az autó egy normál utcai szedánnak mint egy sportkocsinak.

Az Ioniq 6 is mint az 5-ös az Electric-Global Mudular Platform-ra (E-GMP) épül majd. Tehát nagy valószínűséggel hasonló akkumulátorokra és teljesítményre számíthatunk. Az Ioniq 5 kétféle akkumulátorral érkezik, a kisebbik csomag 58 kWh-ás lesz 450 km-es WLTP hatótávval, a nagyobb pedig 73 kWh-ás és 550 km-es WLTP hatótávval. A teljesítménye pedig 308 lóerő lesz.

A sorozatgyártásba kerülő Ioniq 6 valós kinézetétől függetlenül érdemes szemmel tartani az autót. Hiszen a Hyundai már bebizonyította, hogy igen is tudnak elektromos szedánt gyártani, ami megállja a helyét a piacon. Izgatottan várjuk tehát a fejleményeket.