Saját biztosítást kínálna a Tesla Európában és Kínában!

0

Egy saját autó fenntartása mindig viszonylag sok pénzbe kerül és akkor még csak az üzemeltetési költségeket néztük, bár egy új autó, főleg egy új elektromos autó esetében ettől nem kell komoly kiadásoktól tartanunk, hiszen egy új autónál nagyon nem kéne, hogy bármi tönkre menjen.

De egy autó fenntartásához szervesen hozzátartozik a kötelező biztosítás (nevezzék azt bárhogyan az adott országban) is, valamint új autó esetében erősen ajánlott az itthon CASCO néven ismert káreseti biztosítás megléte is. A biztosítások területén a nagy biztosítók mellett már most is jelen a Tesla (2019 augusztusa óta), igaz csak Kaliforniában, itt érhető el a „Tesla Insurance” nevű szolgáltatás.

 Az elgondolás kiváló, hiszen ki más ismerné jobban a saját sofőrjeit, mint a Tesla, aki folyamatosan kapja az adatokat a sofőr vezetési szokásairól, így a számukra kikalkulált díj is ennek fényében tud alakulni. Azonban állítólag ezek a díjak is még 20-30 százalékkal alatta vannak a más biztosítók által adott ajánlatoknak.

Ezt a szolgáltatást terjesztené ki a Tesla Kalifornián túlra, legalábbis számos külföldi médium szerint ez van annak a hátterében, hogy a Tesla augusztus 6-án Kínában bejegyzett egy új céget, aminek Tesla Insurance Brokers Co, Ltd a neve, a tőzsdei értéke pedig rögtön 50 millió Yuan értékben lett definiálva, ami közel 6,1 millió eurót jelent. A cég kizárólagos tulajdonosa a Tesla Motors Hong Kong Limited, így jelenleg az összes elérhető a részvény is náluk van. Az új cég vezetője az a Zhu Xiaotong, aki jelenleg is a Tesla kínai részlegének vezetője. Kínában tehát már szinte biztosra vehető, hogy a Tesla meglépi a saját biztosítás választásának lehetőségét vásárlóinak.

Az automobilwoche.de szerint (német nyelvű cikk) Európa is már célkeresztben van, csak idő kérdése, hogy az európai Tesla vásárlók is élhessenek ezzel a lehetőséggel. A probléma itt a jogi terep előkészítésével lesz, hiszen Európában számos ország található, saját jogrenddel, így a Tesla jogászainak nem lesz egyszerű dolga. De ha egyszer sikerül átverniük a dolgot, akkor onnantól szabad az út.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!