Ilyen lesz a Volkswagen ID.3 hangja!

0

Mint sok e-autósnak már most ismeretes, az Európai Unió területén hamarosan minden elektromos autónak hangot kell hallatnia, ezzel elősegítendő a gyalogosok védelmét, hiszen az e-autók egyik remek tulajdonsága a hangtalan haladás.

A szabályozás kimondja, hogy minden, 2019 júliusa után az Unió útjaira újonnan kerülő típusokat fel kell szerelni egy úgynevezett AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System) rendszerrel, aminek lényege, hogy az e-járműnek 30 km/h sebesség alatt előre és hátra haladáskor hangot kell kibocsájtania.

A Volkswagen pedig természetesen eleget tesz a jogszabályi kötelezettségnek, így bemutatták, milyen lesz az ID.3 által kibocsájtott hang, amit ITT tudnak WAV formátumban letölteni és meghallgatni az érdeklődők! Az új hangeffektust természetesen sok munka előzte meg, amit a Volkswagen Design és zeneszerző Leslie Mandoki végzett el. A fentebb említett hangot aztán a Berlinben tartott DRIVE.Forumon mutatta be a Volkswagen.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!