Hidrogénmeghajtású autóbuszt tesztel a BKV

0

A BKV elsőként Magyarországon teszteli a Mercedes-Benz új elektromos-hidrogén hajtású városi csuklós autóbuszát, melyen a próbaidőszak alatt ingyen lehet utazni – tájékoztatta a BKV Zrt. hétfőn az MTI-t.

Az utasok október 8. és 16. között díjmentesen próbálhatják ki a járművet a 8E buszvonalon. A BKV várja az utasok visszajelzéseit a jármű kényelméről és komfortjáról. A tesztjármű egy hónapon keresztül több magyar városban is közlekedik majd.

A Mercedes-Benz eCitaro Fuel Cell egy alacsony padlós, klimatizált városi autóbusz, amely környezetbarát és a legújabb elektromos mobilitási technológiákat alkalmazza, beleértve az elektromos akkumulátorok és a hidrogénmeghajtás kombinációját, továbbá fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel is fel van szerelve.

A BKV folyamatosan megújítja járműflottáját; az elmúlt tíz évben a klimatizált járművek aránya 12 százalékról 61 százalékra emelkedett, az autóbuszok átlagéletkora 2022 végére 10,7 évre csökkent, és teljes mértékben alacsony padlósak lettek.

A Daimler Buses GmbH által gyártott eCitaro Fuel Cell autóbuszt a Mercedes-Benz magyarországi importőre, az ITE Bus & Truck Kft. biztosítja a teszteléshez. A Magyar Közlekedési Szövetség is támogatja a tesztelést – közölte a BKV Zrt.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!