Álcázva már látható az elektromos Zeekr legújabb családi SUV-ja

0

Megérkeztek az első képek – igaz álcázva – az elektromos Zeekr családi SUV modelljéről, ami jelenleg még csak a „CX1e” kódnéven fut.

A kínai Zeekr igencsak belehúzott az új modellek tervezésébe és gyártásába, hiszen pár éves fennállása óta gyakorlatilag már a hetedik autóját fogja hamarosan piacra dobni a kínai márka. Ezekkel a modellekkel igazából le is tudja fedni a Zeekr az összes felmerülő igényt, amit autó iránt támaszthat egy vásárló. Eddig az alábbi modellek kerültek ki a Geely tulajdonában lévő Zeekr tervezőinek kezei közül: 001, 007 szedán, 009 egyterű, X SUV és a MIX családi autó. A kínai Geely fennhatósága alatt megalakult Zeekr márka is azok közé tartozik, akik már az induláskor nagyon jól bepozicionálták magukat a 2021-es megalakulásukkor, mindez pedig meglátszik a márka eredményein.

Várható volt, hogy a Zeekr nem áll itt meg, és még egyet csavar a történeten. Ugyanis a gyártó közzétett egy alaposan álcázott fotót a legújabb, hatodik elektromos autójáról, ami jelenleg még csak a CX1e ködnéven fut a cégnél.

A fólia érdekessége, hogy a Zeekr szerint elrejtették a mintákban az autó leendő nevét is, amivel kicsit meg akarják mozgatni a szemlélődők agytekervényeit. Ha jobban megnézzük, van rajta X és Z betű is, így talán Zeekr ZX, vagy éppen XZ néven jöhet az újdonság.

A képekről és az érkező autóról a márka igazgatója, Lin Jinwen beszélt a Zeekr Weibo oldalán. Sajnos nem sok tényt közölt az autó kapcsán vezetőség, de azt igen, hogy a Tesla Model X lesz a közvetlen vetélytárs és a 009 után a CX1e lesz a Zeekr legnagyobb méretű elektromos autója. A leleplezés dátumáról egyelőre nincs információ, de vélhetően nem sokat fog vele várni a Zeekr, hacsak addig a szokásos szivárogtatás meg nem érkezik az MIIT-től az engedélyeztetési eljárás során.

Kínában bevett gyakorlat, hogy az új modellek kiszivárognak a minisztériumból még azelőtt, hogy a gyártó maga kommunikálna a járműről. Minden autó szabványosított adatokkal szerepel a katalógusban, hogy a fogyasztók semleges információkat szerezhessenek és összehasonlíthassák azokat a vásárlás előtt. A katalógusba való felvétel az utolsó jelentős szabályozási folyamat, mielőtt egy modellt Kínában piacra dobnának.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!